Neu
Frankrijklei 113, 2000 Antwerpen
Freihändiger Verkauf an den Höchstbietenden
€ 825 000

Kantoorgebouw met ruime garage (voormalige herenwoning) te Antwerpen

Beschreibung

Diese Anzeige steht nur auf Niederländisch zur Verfügung.

Dit stijlvolle en veelzijdig pand in gesloten bebouwing is gelegen op een toplocatie in hartje Antwerpen. Het beschikt over een ruime inpandige parkeergarage (434 m²), bereikbaar met een doorrit vanuit de Frankrijklei. De neoclassistische herenwoning dateert van de periode 1875-1899 en is vanaf 1947 gebruikt door verschillende overheidsdiensten. Het gebouw is opgenomen in de inventaris van bouwkundig erfgoed en is aan een renovatie toe.

Het pand telt vijf traveeën, drie bouwlagen en een verdieping onder het zadeldak. De gevelafwerking sluit aan bij die van de belendende herenhuizen, namelijk met een bepleisterd en witgeschilderd parement, houten kroonlijst op gekoppelde modillons en een hardstenen plint. Verder is de gevel gekenmerkt door over de drie centrale traveeën doorlopende balkons met ijzeren leuningen in siersmeedwerk.

De afwerking van de interieurs volgt de eind-19de-eeuwse conventies, met parket- of plankenvloeren, stucplafonds met moulures, marmeren schouwen, dubbele houten of beglaasde tussendeuren en neostijlen die variëren naargelang de oorspronkelijke functie van de kamers.

De indeling van de voormalige herenwoning is volgens de 19de-eeuwse standaard plattegrond, met kamers die allemaal in een centrale gang met trappenhal uitkomen.  De traphal is te bereiken via een trappenpartij in de doorrij.  De bebouwde oppervlakte is grotendeels onderkelderd. Alle bouwlagen van het hoofdvolume zijn ongeveer 15 m breed en 17 m diep.

Gelijkvloers bevindt zich de overdekte garage achter het hoofdvolume, op een belle-étage bevinden zich een monumentale traphal (28 m²) en vier ruime lokalen die dienst kunnen doen als bureel of serverruimte. De oppervlakte van deze lokalen varieert tussen 18 m² en 46 m². 

Op de eerste verdieping zijn er rond de centrale traphal vier bureelruimtes aanwezig (oppervlaktes tussen 14 m² en 48 m²) en een sanitaire ruimte. De tweede verdieping biedt plaats aan zes burelen (oppervlaktes tussen 15 m² en 42 m²), een berging en een tweede sanitaire ruimte, geschikt rond een hal van 32 m².

De derde verdieping situeert zich onder het schuine dak. Hier bevinden zich een technisch lokaal, een kitchenette en verschillende zolderkamers.

Het perceel is volgens de kadastrale gegevens 7a17ca groot. De bruto-vloeroppervlakte bedraagt 1.276 m²
Het basis KI bedraagt 4288,00 EUR.

Bereikbaarheid en ligging: De Frankrijklei is een verbindingsweg (N113) langs het centrum van Antwerpen met aansluiting aan de ring rond Antwerpen en de E-19, zowel in noordelijke als in zuidelijke richting. De afstand tot de Grote Markt in Antwerpen bedraagt 1,5 km, tot het centraal station 1,1 km. Ook het stadpark is op wandelafstand.

Ort
BelgienFlandernAntwerpen