Coronavirus

Bezichtigingen zijn alleen mogelijk: 

  • op afspraak
  • met maximum twee personen
  • met mondmasker
Nieuw
Rue Hufkens 6 et 7, 4600 Petit-Lanaye
Verkoop uit de hand aan de meestbiedende
€ 200 000

Deux maisons jointives situées dans un endroit idyllique.

Beschrijving

Dit wooncomplex bestaat uit twee 3-gevel woningen, gelegen in het gehucht Klein Ternaaien (het meest noordelijk punt van Wallonië) op 400 meter van de Belgisch-Nederlandse grens in de deelgemeente Ternaaien van de stad Wezet.
Het kader is absoluut idyllisch. De 2 woningen hebben 2 mooie tuinen met bomen. Vooraan heeft u een mooi zicht op de steile en kalkachtige rotswanden van het plateau van Caestert. Achteraan het goed loopt een oud jaagpad, dat tegenwoordig gebruikt wordt door de zachte weggebruiker (voetgangers en fietsers). Het is er zeer aangenaam vertoeven aan de linkeroever van het kanaal Ternaaien (verbindingskanaal tussen het Albertkanaal en de Maas via het sluizencomplex van Ternaaien).
De woningen dateren van het einde van de XIX-de eeuw, opgetrokken in bruin-rode baksteen. Wel werden de achtergevels wit geschilderd en de voorgevels bekleed met rode Eternit-platen. De woningen zullen esthetisch veel mooier worden als de toekomstige eigenaar deze platen laat weghalen (met bijzondere aandacht aangezien het hier gaat over asbestplaten) om ofwel de voorgevels ook wit te schilderen ofwel te zandstralen en de voegen te herstellen.
Woning nr. 7: Deze is samengesteld als volgt: Op het gelijkvloers een centrale inkomhal ; links vooraan een mooie plaats die gebruikt werd als eetkamer en links achteraan een plaats die dienst deed als keuken; rechts vooraan een kamer die gebruikt werd als salon en rechts achteraan een wasplaats met een toegang tot de tuin en een toilet. Op de eerste verdieping zijn er 4 kamers en een badkamer. Op de tweede verdieping zijn er 2 zolders die eventueel kunnen omgetoverd worden tot een zolderkamer.
Woning nr. 6: Deze is samengesteld als volgt: Op het gelijkvloers een inkomhal, een salon, een grote kamer die kan gebruikt worden als eetkamer; een wasplaats met een toegang tot de tuin en een toilet. Op de eerste verdieping: 2 kamers en een badkamer. De toegang tot de badkamer is nu via een van de kamers, maar er is een mogelijkheid om een toegang te creëren via de overloop. Op de 2de verdieping: 1 zolder eventueel om te vormen tot een zolderkamer.
De twee woningen hebben elk ook gewelfde kelders en een kleine garage. De 2 woningen zijn relatief verouderd (elektriciteit volledig te vernieuwen, vensters te vervangen, houten trappen na te zien, alle afwerkingen te herdoen, geen centrale verwarming in woning nr. 6, boilers te vervangen, enz.)

Locatie
BelgiëWalloniëLuik